AND Cloud VR

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei представи първата в света операторска онлайн услуга за потапяне във виртуалната реалност. Това е AND Cloud VR, който бе стартиран съвместно с компанията China Mobile Fujian.

AND Cloud VR предлага достъп до директни транслации, игри, обучение и друго съдържание във формат за виртуална реалност. Новата онлайн услуга използва изчислителни ресурси и рендиране с помощта на облачен графичен процесор и облачна сървърна архитектура.

Китайските компании обявиха, че са постигнали стабилен обем на видеопоток в реално време и възпроизвеждане с много висока точност. Новата технология значително понижава изискванията към техническите характеристики на VR оборудването. Благодарение на новата облачна услуга разходите за виртуална реалност се намаляват със 70-80%. Новата технология не изисква използването на кабели.

„Huawei се стреми да помага на мобилните и другите оператори да постигат успех във видео бизнеса и да развиват VR услугите чрез собствени революционни решения на базата на новата архитектура. Това ще доведе до усъвършенстването на услугите и бизнес моделите на бъдещето“ – каза президентът на направлението за мрежови решения на Huawei Цзен Синюн (Zeng Xingyun).

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари