fbpx
5.2 C
София

Huawei: Търсят се най-добрите 50 IT млади таланта в България

Huawei ще отличи най-талантливите български студенти по програмата ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program

Най-четени

Huawei стартира своята стипендиантска програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program, в България. Тя цели да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии и да им осигури нови възможности за развитие. В рамките на програмата китайският технологичен гигант ще избере 50 студенти, които ще имат възможността да преминат през онлайн обучение в ИКТ сферата, водено от топ експерти от Huawei, и след успешно положен финален изпит, те ще бъдат наградени със стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI.

В допълнение 10е най-добри студенти от групата ще бъдат наградени като „golden seeds“ и ще имат възможност да започнат стаж в една от най-иновативните технологични компании в света Huawei.

Изискванията към желаещите да кандидатстват по програмата са да бъдат студенти на възраст до 30 години, със засилен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания. За да се включат в програмата, те трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на [email protected], а повече за програмата могат да научат на специално създадения за нея уебсайт.

Срокът за кандидатстване е до 30 октомври 2021 г., а в средата на декември на официална онлайн церемония ще бъдат обявени имената на отличените по програмата студенти.

„В Huawei вярваме, че качественото образование трябва да бъде достъпно за всички млади хора, желаещи да придобият знания, опит и да посеят семена за своето бъдеще. Искаме да създадем положително трайно въздействие и да използваме иновациите, за да се справим с глобалните предизвикателства. Нашата цел е да дадем възможност на младите таланти да обменят мнения и знания с професионалисти в ИКТ сектора“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei България.

След като се подадат кандидатурата си по имейл, одобрените кандидати ще трябва да се регистрират за програмата онлайн и да завършат 4 курса по ИКТ, препоръчани от Huawei. Курсовете обхващат теми като комуникация с данни, решения за съхранение, разработка на AI, алгоритми, свързани с традиционното машинно обучение и много други. Сред всички завършили успешно курсовете за самообучение и изпитите, Huawei ще избере топ 50.

„През последните години България се оказа сред лидерите в ИТ индустрията в Източна Европа. Тук работят едни от най-талантливите ИТ специалисти. В Huawei вярваме, че техните умения трябва да се развиват на ранен етап, за да станат сред най-добрите професионалисти. Секторът става все по-привлекателен за младите хора и ние искаме да им дадем необходимите знания и възможности да научат повече и да се развиват за по-светло бъдеще“, допълва Дженсен Ли.

Обучителната програма ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално-отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето.

Повече за програмата ще откриете тук.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини