Huawei ще доставя чипове и на външни компании

0
734

Дъщерното дружество Huawei HiSillicon ще започне да продава 4G модемите си Balong 711 на външни компании, с което ще навлезе в конкуренция с утвърдени гиганти, производители на модеми като Qualcomm и MediaTek. Решението най-вероятно е взето в отговор на санкциите, които бяха наложени върху китайския мобилен гигант от страна на САЩ, като част от търговската война между Китай и Щатите.

На американските компании беше забранено да правят бизнес и да подписват договори с Huawei. От 2014 година досега чипът се използва в 100 милиона продукта на Huawei и техни клиенти, а основното му приложение и в IoT продукти.

Balong 711 ще бъде вграден и в камери за видеонаблюдение, вендинг машини, умни шкафчета и други устройства, при които е необходима стабилна интернет връзка.

Носят се слухове и за по-интересна възможност – Huawei да започне да продава и други свои чипове и продукти на външни компании – например процесорите Kirin и дори 5G модема Balong 5000.

По-рано през годината главният изпълнителен директор на филиала за крайни клиенти на Huawei заяви, че компанията вече обмисля възможността за продажба на собствените им процесори Kirin на отворения пазар. За подобно развитие при 5G модемите намекна и основателят на Huawei Рен Жангфрей в интервю за CNBC.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари