6.8 C
София

Huawei ще засили присъствието си в Европа

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американските санкции по отношение на Huawei засегнаха и бизнеса на китайския технологичен гигант и на европейския пазар, съобщи GSMArena. Сега Huawei възнамерява да отговори на удара и да разшири своето присъствие във всички държави на Европейския съюз.

Към края на тази година Huawei възнамерява да отвори магазини за смартфони първоначално във Франция,  Испания, Белгия, Италия и Великобритания. Това заяви по време на IFA събитието Уолтър Джи (Walter Ji), топ-мениджър на отдела за потребителска електроника на Huawei в Европа.

В своята доста дълга 26-минутна реч Уолтър Джи напомни, че в Европа за Huawei работят 14 000 души, а още 200 000 са непряко свързани с дейността на корпорацията. Huawei има 23 изследователски обекта в ЕС, което го прави петият по големина инвеститор в научноизследователската и развойната дейност в Европа за 2019 година. До края на 2020 година Huawei възнамерява да разшири офлайн присъствието си с отварянето на вериги магазини в различните държави на ЕС.

В същото време, изпълнителният директор на Huawei Рен Джънфей заяви пред инвеститорите, че всеки, който работи за компанията е герой и той не планира каквито и да било съкращения.

Топ-мениджмънтът на Huawei напомни, че цифровият магазин AppGallery е вече трети по размер в целия свят, веднага след  Google Play и App Store, като в този магазин всеки месец се добавят по около 5000 нови приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини