Huawei ще наема бивши служители на Nokia

0
84

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei Technologies е насочил вниманието си към Европа, след като бе обявен за заплаха за Съединените щати. Вместо да се борят с „вятърни мелници“ в САЩ, китайците са решили да разширят влиянието си и на другите пазари. Европа е очевиден избор.

В частност, компанията планира да увеличи персонала си и да отвори научно-изследователски център в Европа за разработването на нови смартфони и таблети. Според наличната информация, китайският гигант ще инвестира 70 милиона евро в създаването на R&D център във Финландия, където Nokia редовно съкращава работната си сила. Предполага се, че Huawei ще наеме независими софтуерни разработчици и инженери, които са били освободени от финландската компания.

Новият център ще се съсредоточи върху интеграцията на операционните системи Android и Windows Phone 8 и върху създаването на необходимия за продукцията на Huawei софтуер. Първоначално в центъра ще работят 30 души, но през следващите пет години броят им ще се увеличи до 100.

В момента Huawei има 7000 служители в Европа. Компанията вече има R&D център в Италия, като планира да отвори още един в Испания. Като цяло, китайският петгодишен план включва увеличаване на броя на европейските служители до 14 000 души.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари