Huawei: 5G е новото електричество

8
1959

Ръководителят на борда на директорите на китайския технологичен гигант Huawei Гуо Пин (Guo Ping) сравни 5G връзката с електричеството. Според топ-мениджъра, както електрическият ток е променил всичко през 20-ти век, така всеобщата бърза мобилна връзка ще преобрази живота в 21 век. Важно е и да се подбере и необходимото съчетание с другите съвременни технологии и възможностите за развитието на бизнеса ще станат безкрайни.

Временният ръководител на борда на директорите на Huawei направи това изказване по време на конференция, проведена в Лисабон, столицата на Португалия. Той обяви, че вече е започнала 5G епохата и прогнозира, че бързата мобилна връзка, съчетана с другите технологии, ще промени нашия живот през следващото десетилетие по същия начин, като електрификацията през 20 век.

„През 1875 година парижките гари започнаха да използват електрическо осветление. През 1879 година електроцентралата в Сан Франциско започна да подава електрическа енергия. Това бяха исторически промени. По-късно, през 20 век електрическата енергия значително повиши производителността във всички области и сектори. Електрическият век започна с осветлението“ – напомни Гуо Пин.

Същият грандиозен потенциал за промени носи и 5G, уверен е Пин.

„3G и 4G връзките обединиха хората“ – заяви топ-мениджърът. „Но 5G е крайъгълния камък за цялата комуникационна технология. Тази мобилна връзка ще се използва навсякъде и тя ще стане основният двигател на развитието“.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Д-р Х
Д-р Х

Големи фанфари, голямо чудо. По-големи не сме чували от „проблема 2000“ насам.

Кьорав кон
Кьорав кон

Насраха се да се хвалят, но по-лошото е, че милиони им се връзват на празните приказки.

Михаил Вохам
Михаил Вохам

А къде отиде проблемът със здравето на хората?
Или за китайците най-важно от всичко е бизнесът и безкрайните бизнес възможности?

По принцип в Китай човешкият живот и здраве не се ценят особено много, там крадците се бесят все още публично и масово , по улиците.
Но ние живеем в Европа и тук стандартите би трябвало да са различни.

Боко полупроводника
Боко полупроводника

Ти крадците с баница ли ще ги гощаваш? Или си един от тях?

Izidorus B.
Izidorus B.

Защо не казвате нищо за Международната жалба , отправена към ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички нации и която жалба е подписана от над 200 научни работници от цял свят ? Заглавието на жалбата е „Спрете 5G на Земята и в Космоса“, а интернет адресът на жалбата е : https://www.5gspaceappeal.org/ и тя все още е достъпна за четене и подписване. В отговор на тази международна жалба представителите на Европейската комисия Арунас Винчунас и Джон Райън заявиха, че „5G не представлява опасност за европейските граждани и че мораториумът върху въвеждането на 5G е ненужен „. Дали това… Виж още »

Мариан
Мариан

5G ще унищожи продажните телевизии защото всеки ще бъде журналист и всяка новина ще се излъчва на мига. Няма как да се изкриви, хората ще научават всичко от извора на новината

Мариан
Мариан

За това Путин прие закон който ще се помъчи да филтрира затворения нет но пък с помощта на 5G ще знаят кой точно пуска истината в нета

мхм
мхм

Пълни глупости, нищо няма да промени, освен малко по-бърза връзка и то на определени места, то сега няма 4г навсякъде, даже и покритие липсва поне на 1/3 от територията на страната. Глупостите на китайчетата нямат край.