Huawei Card: Huawei вече има не само свой Google Play, но и аналог на кредитната карта Apple Card

1
4137

Неотдавна Huawei проведе своята презентация на флагманските смартфони Huawei P40, Huawei P40 Pro и Huawei P40 Pro+ за китайският пазар, които след две седмици се появиха и в Европа. А сега китайският технологичен гигант представи своя аналог на кредитната карта на Apple с име Huawei Card. По този начин Huawei вече разполага не само със собствения магазин за онлайн приложения AppGallery, където се предвижда да се появят всички приложения от магазина на Google, но и саналог на кредитната карта Apple Card.

Засега не са известни всички подробности за този проект, но като цяло е ясно какво ще бъде Huawei Card. Съвсем логично, тя е пряко свързана с фирмената платежна услуга Huawei Pay. Това означава, че най-вероятно виртуалната карта Huawei Card ще предложи същото, което предлага Huawei Pay. Но в същото време Huawei Card ще даде възможност за получаване на физическата разплащателна карта тип UnionPay с NFC чип за безконтактни разплащания.

Картата на Huawei, както и обикновената кредитна карта, ще има такси за обслужване, но през първата година няма такси. Освен това, клиентите с определен голям брой транзакции ще бъдат освободени от такси и през втората година. Няма по-точна информация за размера на таксите и лихвените проценти.

Както и другите подобни услуги картата на Huawei ще предлага определени бонуси, включително кешбек при извършване на покупки с нея, достъп до определен кръг бизнес бизнес помещения и разнообразни туристически бонуси.

Китайският технологичен гигант специално подчертава, че при разработването на Huawei Card, особено голямо внимание е обърнато върху конфиденциалността и информационната безопасност. Това не е за учудване, като се има продължаващата търговска война между САЩ и Китай, в рамките на която администрацията на Тръмп въведе санкции срещу някои търговски компании, като ги обвини в шпионаж и заплаха за националната сигурност. Именно заради тези санкции, новите мобилни телефони на Huawei се продават без инсталирани онлайн услуги на Google.

Да напомним, че Китай е най-големият пазар за мобилни разплащания с годишен оборот от около 27 трилиона американски долара и с над 8,2 милиарда активни банкови карти. Apple през месец февруари тази година най-после получи предварително одобрение от Народната банка на Китай за използване на своята кредитна карта в Поднебесната. По-точно, разрешението бе получено от Mastercard, която е гейтът за обработка на плащанията с помощта на Apple Card. Естествено, Huawei не искаше да изпусне този пазар и предложи същия продукт, като едва ли ще има проблемите на Apple. От друга страна, така ще се създаде конкуренция, което винаги е добре за потребителите.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари