Huawei Roadshow 2019 в София, за да покаже потенциала на интернет екосистемите, базирани на 5G

1
328
Пътуващият 5G шоурум на Huawei Roadshow беше в София през последната седмица

Digitall on Tour предлага разходка в бъдещето, която показва как с еволюционни стъпки технологичният гигант Huawei предлага да направи живота ни много полесен и сигурен, като използва интелигентни решения, базирани на технологията 5G.

Digitall on Tour е ориентиран към бизнеса и развитието на нови услуги на базата на 5G технологията. Специалистите на компанията отговарят на въпроси за надграждането на съвременните 3G и 4G мрежи, включително как постепенно технологията 5G ще предлагат скорости сравними или повисоки от тези на фиксираните услуги.

Все повече комуникации от типа M2M (machine-to-machine, например автономни автомобили, системи за контрол на трафика, умно производство, градски системи за сигурност), ще подобряват връзката си, благодарение на свръхбързия пренос на данни на 5G.

Huawei представя системата FusionROBO – интегрирано решение за компании за дистанционно управление на устройства и ресурси с една обща управляваща система. FusionROBO се предлага в три версии и е способна да намали разходите на клиентите с до 65%.

Визията на Huawei за по-добра свързаност е базирана на решения от типа B2B, IT и облачните услуги, както и за индустрията на теснолентовия „интернет на нещата (NB-IOT)“, движена от цифровото развитие на бизнес средата, „умните градове“ и дигитализацията на всекидневието.

M2M комуникациите ще зависят все повече от способността на мрежите да понесат огромни натоварвания от информация и да я пренесат с нужната скорост за функционирането на автономни автомобили и интелигентна инфраструктура

Технологията за изкуствен интелект на Huawei, демонстрирана по време на Roadshow 2019, показва как постепенно физическата работа по подмяна на телекомуникационно оборудване ще изисква много по-малък човешки и времеви ресурс. Камера и свързаният с нея изкуствен интелект на Huawei следи за качественото изграждане на телекомуникационно оборудване за 4G и 5G и дори може в реално време да се свързва с екипа на място, за да го насочва по време на работата – изцяло без намесата на човешкия фактор и много по-ефективно, отколкото това се е случвало досега.

Безспорен интерес в подвижния шоурум предизвиква демонстрацията на облачни услуги Cloud X – технология, приложима в широк набор от индустрии, а също за крайни клиенти. Тя прави възможно споделянето на огромно количество информация през облака с непостижима до днес скорост.

Cloud X предлага три типа услуги: Cloud PC, Cloud Gaming и Cloud AR/VR

С помощта на 5G мобилните оператори ще имат възможност значително да разширят услугите си. За крайните потребители това означава, че собствеността върху хардуер – например игрова конзола – вече няма да е задължително условие за използването му. Подобно на системите за споделени автомобили 5G ще даде възможност за споделяне на персонални компютри, игрови конзоли и мултимедия много по-бързо и лесно.

По време на Huawei Roadshow 2019 ще разберете още много за значението на 5G мрежите за бъдещето на преносната среда, 5G решенията за бизнеса и максималната скорост на мрежата в реални ситуации. Все по-масовото навлизане на 4К и 8К ТВ каналите и пълноценно съдържание за тях биха били възможни единствено с добре развита 5G мрежа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
1 Автори на коментарите
Дани Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Дани
Дани

тези са представители на бранда, а мрънкат и не умеят да говорят и убедят хората,че това е новото и бъдещето,за мен е дразнещо да ги гледам и слушам ….. не са ли подготвени ? ….. или те толкова си могат ……. срамно е ……