Hyundai предложи нов подход в проектирането на автомобили

1
1248

Проектирането на автомобил е сложен и дълъг процес, който изисква значителни финансови средства и внимателно сглобяване и тестване на прототипа. С новата технология на Hyundai е възможно значително да се повиши скоростта на създаване на нов модел и да се намалят разходите. Компанията възнамерява да прехвърли целия процес във виртуалната реалност.

Новата система бе демонстрирана в научноизследователския център на Hyundai в Намянг, Южна Корея. Според представителите на компанията, новата технология значително повишава ефективността на разработка на автомобилите главно чрез внедряване на виртуалната реалност. Разходите за създаване на самата система възлизат на около $1,2 милиона, а според предварителни данни, тя ще съкрати времето за разработка на автомобилите с 20% и ще намали годишните разходи за проектиране с 15%.

След като си поставят очилата за виртуална реалност, проектантите попадат във виртуален гараж, където с помощта на 36 сензора се осигурява много висока точност на движенията и преместванията на компонентите. Към днешен ден с новия модел едновременно могат да работят до 20 оператора. Системата е гъвкава и има много настройки. Тя може да моделира елементите както на екстериора, така и на интериора.

За първи път тази платформа бе използвана за проектиране на товарния автомобил HDC-6 NEPTUNE Concept Class 8 за тежки метеорологични условия, показан през месец октомври миналата година.

Hyundai добавя, че специалистите на компанията от целия свят могат да използват новата платформа за съвместно проектиране на автомобили.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари