Hyundai строи в Индонезия нов завод за производство на електромобили

1
417

Hyundai Motor възнамерява да започне производството на електромобили в Индонезия. Reuters цитира министъра на промишлеността на Индонезия и съобщи, че Hyundai Motor е инвестирал около $880 милиона в строежа на нов завод за автомобили, който годишно ще произвежда и по 250 000 електромобила.

Индонезия е богата на никелови руди, а никелът е особено важен елемент за изготвянето на литиевойонните батерии, използвани в електромобилите. Министърът подчерта, че 53% от произведените в завода на Hyundai Motor електромобили са предназначени за износ в страните на Югоизточна Азия и Австралия, Останалите 47% са предвидени за вътрешния пазар.

С решението на построи завод в Индонезия, Hyundai Motor се опитва да намали зависимостта си от Китай. Китайският пазар е най-големият в света, но Hyundai и неговата дъщерна компания Kia изпитва трудности след скандала между Сеул и Пекин през миналата година. И двете компании рязко намалиха продажбите си в Китай и вече имат сериозни загуби от силната китайска конкуренция.

Още през месец август тази година Reuters съобщи, че Hyundai и Kia обмислят миграцията на своите заводи от Китай в Индонезия. Към днешен ден Hyundai има един автомобилен завод във Виетнам и няма други заводи в Югоизточна Азия.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Теслов
Теслов

B 1896-a гoдинa oгpaничeниeтo нa cĸopocттa нa aвтoмoбилитe в пpeдeлитe нa нaceлeнитe мecтa в Aнглия билo eдвa двe мили/3,2 ĸм в чac. И нe caмo тoвa – пpeд aвтoмoбилa тpябвaлo дa въpви чoвeĸ paзвявaщ чepвeн флaг.