IBM вече предоставя услуги за облачно квантово криптиране

0
331

IBM представи системи за информационна безопасност от ново поколение. Трите ключови продукта на IBM Cloud – Red Hat OpenShift, Cloud Kubernetes Service и Key Protect се предлагат и с алгоритми за квантово криптиране. Компанията нарича тази технология квантово безопасна криптография. Тази нова система стабилно защитава хибридния електронен облак на IBM както от съществуващи, така и от потенциални бъдещи заплахи.

Новата платформа криптира връзките с помощта на алгоритъма Kyber, който е разработен от IBM Research за защита от опити за дескремблиране. Първоначално технологията е била предназначена не за сега съществуващите компютърни системи, а за ерата на квантовите изчисления. Но бързото развитие на технологическия процес е накарал софтуерните разработчици да ускорят своята работа. Kyber вече се оценява от националния институт за стандартите и технологиите на САЩ като инициатива за стандартизиране на алгоритмите за квантово безопасна криптография.

Red Hat OpenShift в IBM Cloud е първата онлайн услуга, която получи новите възможности за криптиране, предлагаща управляема версия на платформата за корпоративни приложения с отворен код. А Cloud Kubernetes Service е мащабна услуга по предоставяне на контейнери за бързо разгръщане на приложения, използващи най-съвременни достижения, като например блокчейн технологията или суперкомпютъра IBM Watson. Контейнерните приложения, разгърнати в рамките на тези услуги, ще използват квантово безопасната криптография за защита на TLS (Transport Layer Security) връзките.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари