IBM вкарва Watson във виртуална среда с помощта на Unity

0
229

Експериментите с шлемовете за виртуална реалност за работни цели, като например визуалния дизайн, вече стартираха и първите опити са налице. Една от компаниите с интерес в тази сфера са IBM. Наскоро компанията анонсира старта на сътрудничество с Unity Technologies, автори на популярния гейм енджин, който също така е и най-популярната технология в момента за разработка на VR приложения.

Big Blue работят с Unity по специализиран комплект за разработка, който ще позволи на професионалисти да използват технологията на Unity във виртуална среда заедно с Watson, облачния изкуствен супермозък на IBM. Една от важните характеристики, която ще присъства тук ще е възможността за визуален анализ на обектите чрез Watson Visual Recognition.

Технологията беше демонстрирана по време на организиран от Big Blue хакатон, в който демонстраторът рисува обект във виртуална среда посредством контролер, а след това моделът бива превърнат автоматично в 3D обект. Отделно от това, възможността за гласово разпознаване, идваща с пакети услуги, свързани с Watson може да позволи на използващия платформата да издава гласови команди, класификация на обектите и даже превод. Но в по-близко бъдеще, анализатори смятат, че IBM може да се пробва на гейминг сцената, тъй като Unity е известна най-вече като технология за разработка на видеоигри. Не в смисъл, че може да видим видеоигра от IBM, а по-скоро предоставяне на услуги за разработчици на видеоигри. Един от конкурентите на Big Blue в облака, Amazon, отдавна предлага облачни услуги на автори на видеоигри, като последно те представиха Sumerian, проект за разработка на видеоигри във виртуална среда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за