IBM вкарва Watson във виртуална среда с помощта на Unity

0
207

Експериментите с шлемовете за виртуална реалност за работни цели, като например визуалния дизайн, вече стартираха и първите опити са налице. Една от компаниите с интерес в тази сфера са IBM. Наскоро компанията анонсира старта на сътрудничество с Unity Technologies, автори на популярния гейм енджин, който също така е и най-популярната технология в момента за разработка на VR приложения.

Big Blue работят с Unity по специализиран комплект за разработка, който ще позволи на професионалисти да използват технологията на Unity във виртуална среда заедно с Watson, облачния изкуствен супермозък на IBM. Една от важните характеристики, която ще присъства тук ще е възможността за визуален анализ на обектите чрез Watson Visual Recognition.

Технологията беше демонстрирана по време на организиран от Big Blue хакатон, в който демонстраторът рисува обект във виртуална среда посредством контролер, а след това моделът бива превърнат автоматично в 3D обект. Отделно от това, възможността за гласово разпознаване, идваща с пакети услуги, свързани с Watson може да позволи на използващия платформата да издава гласови команди, класификация на обектите и даже превод. Но в по-близко бъдеще, анализатори смятат, че IBM може да се пробва на гейминг сцената, тъй като Unity е известна най-вече като технология за разработка на видеоигри. Не в смисъл, че може да видим видеоигра от IBM, а по-скоро предоставяне на услуги за разработчици на видеоигри. Един от конкурентите на Big Blue в облака, Amazon, отдавна предлага облачни услуги на автори на видеоигри, като последно те представиха Sumerian, проект за разработка на видеоигри във виртуална среда.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за