IBM закупи здравните компании Explorys и Phytel

0
40

IBM обяви придобиването на два стартъпа с цел да увеличи своя капацитет за анализ на данни, свързани с личното здраве.

Става въпрос за компаниите Explorys и Phytel, които осигуряват облачни технологии, способни да помогнат на IBM за по-активното навлизане на компанията в сектора на здравеопазването. Успоредно с анонса на новите си придобивки, IBM обяви и ново Watson Health подразделение.

Точните параметри по стойността на сделките обаче не се разкриват.

„Придобиването на Explorys и Phytel ще засили усилията на IBM за прилагане на напреднал аналитичен метод и изчислителна дейност в полза на основните участници в системата на здравеопазването като големи болнични системи и медицински мрежи. Целта е заедно да подобрим качеството на здравеопазването и да осигурим по-високо ниво на обслужване на пациентите“, казва IBM в свое изявление по повод на сделката.

Базираната в Кливланд, щата Охайо Explorys се отделя от прочутата Cleveland Clinic през 2009 г. и предлага облачни услуги за събиране, обработка и анализ на бази данни. На свой ред, Phytel има централа в Далас, щата Тексас, и разработва софтуер, който помага на медицинските служители да обработват по-ефективно своите бази данни с пациенти.

Сделката идва само месец, след като IBM закупи AlchemyAPI и част от технологията на стартъпа Blekko.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари