6.7 C
София

IBM и ARM сключиха договор за съвместна разработка на чипове

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Компаниите IBM и ARM Holdings съобщиха за съвместен проект, в който партньорите ще разработват полупроводникови технологии и ново поколение чипове с икономично потребление и рекордна производителност. Двете компании са постигнали споразумение за съвместно разработване на микросхеми с технологични стандарти до 14-nm.

В съвместната декларация на страните е заявено, че производството ще бъде насочено в две посоки, както за потребителска електроника, така и в областта на промишленото оборудване използвано в различни индустрии. Съобщава се, че двете компании работят заедно по нов литографски процес, както и по нови хардуерни платформи притежаващи „намалена геометрията“ и използващи нови интелектуални разработки на компаниите.

В качеството на логическа база за работата, IBM и ARM са избрали микроядрото ARM Cortex работещо в модерните мобилни устройства. На свой ред, IBM ще предостави своята производствена база и интелектуални иновации.

Спомнете си, че първото споразумение за съвместни партньорски разработки бе подписано през 2008 г., въпреки, че то покриваше само чипове с размер на транзисторите до 32 нанометра, а новото споразумение всъщност е старото преработено.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини