IBM и Bosch със сътрудничество в областта на свързаните вещи

0
24

Американският технологичен гигант IBM и немската корпорация BOSCH обявиха началото на сътрудничество в областта на свързаните вещи, което да помогне на клиентите на двете компании в разработката и поддръжката на IoT устройства.

През пролетта на миналата година BOSCH заявиха амбиции за лидерските позиции в областта на Интернет на вещите с представянето на Bosch IoT Cloud – интегрирана облачна платформа за доставяне на услуги и обслужване в сферата на свързаните вещи. По силата на сключеното споразумение немската компания ще достави IoT Cloud към Bluemix, облачното решение на IBM, което ще свърже технологията на BOSCH с Watson IoT Platform.

С увеличаването на броя на свързани устройства в облак и помежду си, осигуряването на обновления към тях на терен се превръща в извънредно сложен процес. В качеството си на хардуерен и софтуерен доставчик за решения от сферата на индустриалния интернет, BOSCH доставя специализираната услуга IoT Rollouts, облачна платформа, управляваща обновленията.

Така например, посочват от Silicon Angle, производителите на автомобили могат да насрочват и организират софтуерни обновления към милиони превозни средства без да трябва собствениците им да ходят до специализиран сервиз. Свързани хладилници, миялни машини и сушилни могат да бъдат лесно обновени със софтуерни пачове и ъпгрейди без нуждата от техник.

Усилията на двете компании за завладяване на върховете в IoT надпреварата не са случайни. Gartner предвижда, че до 2020г. броят на свързаните устройства да нарасне 20.8 млрд. Всяко едно от тези устройства ще зависи от свой собствен софтуер и ще е свързано с по-голяма мрежа за поддръжката и обслужването му.

Благодарение на Big Blue, разработчиците на IoT решения ще могат да се възползват от безпроблемната интеграция на IoT облака на Watson, който доставя мощни възможности за машинно обучение. Watson ще доставя също така на клиентите на BOSCH анализ в реално време на данните, генерирани от IoT устройствата и мрежите.

„В следващите години IoT ще се превърне в най-големия източник на данни в света с милиарди свързани устройства, които доставят информация за техния статус, местоположение и здраве“, сподели при анонса на сътрудничеството между двете компании Хариет Грийн, генерален мениджър на отдела за когнитивна ангажираност и обучение към IBM Watson.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари