IBM и Box анонсираха сериозна партньорска сделка

0
34


В последните години облачният доставчик Box показва желание да разшири бизнеса си отвъд основните си услуги по предлагането на възможности за съхранение на данни, ориентирайки се към нови предложения, насочени към бизнеса и управлението на работните процеси. Имайки предвид сериозната конкуренция тук и неопитността на компанията в това поприще, изглежда логично, че компанията потърси опитен партньор в бранша. Такъв явно е IBM. Това стана ясно от анонс на двете компании за сключена партньорска сделка през тази седмица.

По силата на сключените договорености, Big Blue ще подпомогне Box с интегриране на ключови услуги по обработка и анализ на данните, които предлага, както и офертите от областта на информационната сигурност, присъстващи в портфолиото на компанията. Box, от своя страна ще допринесе с интеграция на системата си за управление на съдържание в предлаганите към момента продукти на IBM. Така например двете компании се очаква да работят по нови решения за анализ на данни, използвайки Watson – суперкомпютърът на IBM, а технологията на Box ще подпомага  IBM Verse и IBM Connection, услугите на компанията, отнасящи се до управление на имейл системи и бизнес сътрудничество.

Освен това, двете компании ще разработват мобилни приложения и решения за анализ, като IBM ще започне да предлага разработените от двете компании приложения на широкия кръг от клиенти на компанията. Имайки предвид сериозното клиентско и партньорско портфолио на IBM, тази сделка вероятно ще се окаже огромен успех за компания, която стана публична едва преди няколко месеца.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари