По време на VMworld Europe 2017 в Барселона, виртуализационния гигант VMware и IBM споделиха подробности за анонсираното миналата година стратегическо сътрудничество и предстоящите инициативи на двете компании по отношение на техните общи клиенти.

Въпросното сътрудничество, анонсирано по време на IBM Interconnect през февруари миналата година, цели подпомагането на клиентите на двете компании в облачния спектър, посредством предоставянето на по-високи скорости и икономически облаги. Едно от главните предизвикателства, споделиха компаниите в Барселона, се е заключавало в преноса на работните натоварвания на съществуващите клиенти на VMware от локална среда в облака без да променят използваните от тях приложения и политики по безопасност. Основната цел е да помогнат на клиентите на VMware да пренесат ресурсите си в облака на IBM, с което да се възползват от възможностите за анализ на данни и изкуствен интелект, които предлагат Big Blue.

Огромна заслуга за плавната миграция на натоварванията е оказал VMware HCX Technologies, инструменти, насочени към осигуряването на добра взаимна оперативност и апликационна мобилност между облака на VMware и този на IBM. Компанията обяви също така, че ще интегрират в своя облак пакетът за обслужване на виртуални десктопи и облачни услуги за приложенията VMware Horizon Cloud Service. Така, клиентите ще могат да избират между облачна услуга, поддържана изцяло от IBM или хибридна възможност, която използва локална хиперконвергентна инфраструктура. Очаква се тази възможност да бъде пусната към края на настоящата година. От Big Blue заявиха също така, че IBM Cloud вече и официално е сертифициран по програмата VMware Cloud Certified.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари