IBM обединява услугите в общ отдел

0
231

IBM обмисля преструктурирането на отделите си „Глобални технологични услуги“ (Global Technology Services, GTS) и „Глобални бизнес услуги“ (Global Business Services, GBS) и сливането им в един общ отдел, наречен „IBM услуги“, предава The Register, позовавайки се на собствена информация. Big Blue е най-големият доставчик на услуги в света, като за тази цел е впрегнал армия от над 190 000 служители по цял свят.

Изданието цитира вътрешни документи, с които се е сдобило, в които се заявява, че „нашите клиенти разбират своя успех главно, съдейки колко добре те капитализират експоненциалнo натрупваното знание, стимулирано от настъпващите технологии“. И също това, че клиентите им, според самата компания, „търсят надежден партньор, който може да осигури стратегия, бизнес и технологична консултация, иновации и безупречно изпълнение“.

Писмото до служителите на компанията продължава с това, че „IBM разполага с най-умелите, новаторски настроени, мотивирани от резултатите специалисти в областта на информационните технологии и бизнес консултирането. Според слухове обаче, Big Blue планира сериозна чистка в GTS, като 30 000 ще бъдат преназначени на нови служби, а 10 000 от тях може да загубят работата си.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари