fbpx
-5.9 C
София

IBM представиха софтуер, подобен на Watson, за анализ на медицински документи

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

IBM обявиха софтуер, който ще помага на докторите и застрахователните компании да намалят разходите си, като анализира и организира огромни количества данни за пациенти.

IBM споделят, че техния Content and Predictive Analytics for Healthcare пакет ще помогне на здравните специалисти да претърсват и анализират неструктурирани данни чрез прилагане на прогнозен анализ на първопричините за заболявания, естествения език и вградена медицинска терминология, за да се определят тенденции и модели. IBM добавиха, че процесите са подобни на основната технология, която се използва в техния Watson суперкомпютър.

„Доктори и други здравни специалисти ще могат да прилагат по-напреднало диагностициране и лечение като извличат по-точни медицински факти и разбират взаимовръзките, заровени в огромни количества клинични и хирургични данни. Софтуерът трансформира първичната информация в данни като предсказва вероятността на резултатите, позволявайки на организациите да се сдобиват с тях за минути, вместо за седмици или месеци, или дори никога. В резултат, здравните специалисти ще могат да намират по-ефективни начини за лечение на високорискови пациенти и ще предоставят по-безопасни процедури“ споделиха от IBM.

Според IBM повечето заравни заведения са препълнени с данни, но те не могат да достигнат до надежди изводи от тази информация. Всъщност, повече от 80% от данните в здравните заведения са неструктурирани. В областта на здравеопазването, това са лекарски бележки, формуляри за регистрация, обобщения за изписване, документи и др. За разлика от данните, готови за ползване от машини, това съдържание не е структурирано и трудно може да се включи в бизнес анализа на здравните предприятия и затова често се пренебрегва. В резултат, множество бележки и досиета на пациенти остават недостъпни. Те съдържат ценна информация, но до сега нямаше лесен начин тя да се анализира.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини