IBM представи изкуствен интелект за SYS-админи

4
44

На конференцията IBM InterConnect в Лас Вегас, корпорацията IBM анонсира нов облачен инструмент, използващ възможностите на изкуствения интелект, предназначен да помогне на ИТ професионалистите да управляват устройствата, които се ползват от служителите на компаниите за работни цели.

Новото решение, което е познато под името MaaS360 Advisor и технологията за машинно обучение на когнитивната система IBM Watson, предоставят управлението на смартфони, таблети, лаптопи и устройства „интернет на нещата“, свързани към корпоративната мрежа.

Системата анализира и сравнява различните данни (от сертификати за съответствие до активен зловреден софтуер) към устройствата, след което издава указания за използване на политики за сигурност, подобряващи информацията, защитаjd на ИТ инфраструктурата и възможностите за управление на потребителското оборудване.

ZDNet пояснява, че става дума за разширяване на платформата MaaS360, която съдържа набор от инструменти за осигуряване на мобилна сигурност и управление на мобилни приложения, съдържание, електронна поща и устройства.

Инструментът MaaS360 Advisor, разпространяван чрез облака на IBM, допълва портфолиото от IBM MobileFirst облачни възможности, предоставяйки на организациите цялостно решение за управление на мобилната инфраструктура и на потребителите, което също така включва средства за управление на жизнения цикъл на приложенията и гарантира сигурността на транзакциите между компаниите, партньори и клиенти.

В допълнение, IBM планира да реализира в MaaS360 възможности за разпознаване на естествената човешка реч. Например, системните администратори ще могат да задават на MaaS360 Advisor гласови въпроси за това, какви нови Android-таблети са започнали да ie използват в компанията, или кои Windows-устройства изискват актуализации. Разработчиците искат да създадат интелектуален асистент, чрез който може да бъде автоматизиран процеса за управление на защитата на устройствата, се казва в доклада на IBM.

ИТ администраторите трябва да усвояват изключително големи обеми от данни, като уязвимости на системите за сигурност, правила за поверителност, многобройни актуализации на ОС и устройствата, както и изисквания за съответствие на стандартите, казва директорът по стратегия и управление на продуктите на IBM Security Джим Бренан. – Благодарение на MaaS360 и Watson не само може да се оптимизират, но и да се подобрят тези данни, така че администраторите да останат една крачка напред, но и да преобразят начина на взаимодействието им със своята среда„.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Saint_jazz3martМиро Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Миро
Миро

„SIS“- админи?!?!?!?!?!?
И това в сайт, на който основаната насоченост е техническа. Светославчо, я вземи една по-дебела точилка от майка ти, и се шибни хубаво в главата, дето роди тая простотия.
Сис звучи, но идва от Sys(tem administrator) – но предполагам това сега в пети клас не ви го преподават още

Saint_jazz
Saint_jazz

Sis може да е от sister 🙂

Миро
Миро

Охооо явно Светославчо е третокласник, а не петокласник и вместо да си оправи глупостите в писаниците, трие коментари.
Ех тия комплекси. Нищо де. то това е правилния начин в западащ сайт да привличаш потребители.
Бъркаш неща, които са елементарни в сферата в която е ориентиран сайта и като ти посочат с пръст колко си зле – прас цензура.
Пак да го кажа, пък може и да успее да се задържи във вакума между ушите – SYS -admin, не SIS. Проверката по името на системата отнема 5 секунди да се види кое е вярно. Но важното е да си некомпетентен.

3mart
3mart

Ако ние не дадем sis-права на ИИ skynet(ИИ watson)
монголците ще го направят.