IBM представи Watson Assistant

0
438

Изкуственият мозък на IBM Watson е готов за всестранното си разпространение. Това стана ясно по време на ежегодната конференция на компанията Think 2018. Седем години, след като спечели в Jeopardy, Watson е готов да влезе в домове и офиси, автомобили, предизвиквайки вече установилите се дигитални асистенти на Google, Amazon, Microsoft и Apple. Watson Assistant, познат преди като Watson Conversation ще обработва естествена реч, възползвайки се от AI технологията на IBM, която се доказа с годините, за да отговаря на запитванията на своите собственици.

По време на Think, IBM представи и опитна реализация на технологията, като за това му помагаха Harman, а „опаковката“, в която беше използван беше концепт на „Мазерати“. Разбира се, че IBM има огромни амбиции и планира разпространението му, както в бизнеса, така и в дома и навсякъде, където Watson би бил полезен. Компанията е изготвила и лесни за използване от разработчици интерфейси и инструменти, така че да интегрират интелекта на Watson в продуктите си.

Съвсем очаквано, Watson е една от големите звезди на Think 2018. В началото на събитието беше анонсирана и друга негова реализация, която IBM ще предлага на своите клиенти и партньори. Watson Studio ще представлява услуга, която ще подпомогне бизнеси, разработчици и изследователи да използват по удобен начин услугите на изкуствения интелект, за да създават модели на машинно обучение и автоматизация по лесен, експертен и удобен начин.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за