2.3 C
София

IBM придвижва Linux в корпоративния сегмент

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На конференцията Red Hat Summit в Бостън, IBM обяви за редица нови инициативи по поддръжка и ускорено внедряване на Linux в корпоративния сегмент. Част от този процес е разкриването на два нови иновативни центрове Power Systems Linux Center в Остин (Тексас) и в Ню-Йорк, като най-главното е портирането на KVM (Kernel Virtual Machine) хипервайзора за Power System сървърите.

Центровете по иновация Power Systems Linux Center се разкриват в райони, където корпорацията отбелязва най-голямо търсене на корпоративни Linux-решения. В тези центрове се провеждат тренинги за разработчици по портиране на IBM софтуер за операционните системи Red Hat Enterprise Linux и SUSE Linux Enterprise Server, на Power Systems сървъри.

В центровете работят опитни експерти, които помахат на програмистите в овладяването на специфичните особености на процесорите IBM POWER7+.

IBM смята да постави KVM на всичките си Linux-базирани Power Systems сървъри. Този хипервайзор е интегриран в ядрото на Linux и осигурява хардуерна реализация на Linux-процесите. IBM отдавна поддържа KVM на своите Х86 сървъри, а сега планира до 2014 година да портира тези системи за виртуализация за своите Power Systems сървъри. Като резултат, потребителите ще получат нови възможности за инсталиране на голям спектър от Linux-приложения.

IBM участва в различни проекти с отворен код още от 1999 година и към днешен ден неин код може да бъде открит в Open Stack, Open Daylight, Apache и Eclipse, а също така и в Linux-ядрото. Стотици програмисти на IBM ежедневно изпращат свой код в Open Source проекти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Ревю на рутера TP-Link Archer C64: клас AC1200 с гигабитови портове

Брандът TP-Link отдавна е добре позната на нашия пазар, което не е изненадващо, тъй като компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване....

Подобни новини