fbpx
-3.3 C
София

IBM разширява достъпа до Watson

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


IBM отваря още по-широко вратите към изкуствения супер мозък на Watson в пореден опит да докаже ползите от анализа на Big Data масивите от данни, машинното обучение и изкуствения интелект, които притежава техния суперкомпютър.

Освен това, компанията отваря вратите на сериозен офис в Ню Йорк, който ще приюти 600 човека. Той ще се намира на т.нар. „Силициева алея“ в Голямата ябълка. Сред новите клиенти на IBM личат имената на болници в Тайланд, банки в Австралия, както и името на испанската банка CaixaBank, като последните ще се заемат с нелеката задача да научат Watson да разбира испански. Британската компания Red Ant, която е специализирана в продажбата на стоки и по-конкретно от мобилни потребители вече използва платформата на IBM, за да добие по-добра представа за навиците и предпочитанията на своите клиенти, демографски характеристики, обуславящи потребителската база на търговеца, както и различна продуктова информация.

В началото на тази година, IBM наля сериозната сума от един милиард долара, за да засили мощта на суперкомпютъра и начините, по които той може да влезе в употреба на различни организации и компании, което е белег, че хората, които се грижат за Watson вече имат ясни идеи относно монетизиране на усилията, които са хвърлили по супер машината. Според Майк Родин, старши вицепрезидент на IBM Watson Group, все по-широкото ползване на Watson от страна на организациите е индикация за засиления интерес от страна на бизнесите към използването на възможностите му за анализ на данните и предоставяне на надеждна информация, на чиято база тези организация могат да развиват и подобряват продуктите и услугите, които предоставят. „Watson носи със себе си новата ера на компютърните технологии, като помага на организациите по целия свят да стартират нови бизнес начинания, трансформира индустриите и дава един различен поглед над динамиката на пазарите. Следващите големи иновации ще дойдат от хора, които ще могат да намират връзки, които други не виждат, че ги има, а Watson прави това възможно“.

През лятото на тази година IBM разшири възможностите на Watson с представянето на Watson Discovery Advisor, платформа, чиято цел е да подобри търсенето на скрити връзки в големи масиви от данни. Освен това от компанията се похвалиха, че суперкомпютъра е започнал да заучава юридическа и научна терминология, за да се подпомогнат способностите за сканиране и разпознаване на понятия по нов начин.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини