fbpx
7.6 C
София

IBM се подготвя за атака от страна на инвеститорите

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


След показване на спад във финансовото представяне в 11 последователни години, инвеститорите в IBM са решени да действат, пишат от TechWeek Europe. Те продължават да правят опити да привлекат вниманието на две активистки групи сред акционерите в компанията – ValueAct и Pershing Square, но и двете групи настоятелно отказват да преприемат мерки срещу IBM с довода, че проблемите на компанията трудно биха могли да бъдат разрешени лесно, цитира на свой ред, свои собствени източници Reuters.

IBM, на свой ред, са запознати с подготвяните брожения, и вече са започнали да планират мерки срещу активистките групи, като вече са се свързали с две инвеститорски банки.

IBM продължава да следва своята стратегия – да прави инвестиции в области, които показват дълготраен растеж, като анализа на данни и облачните услуги като в същото време преобразуваме ключови свои дейности и отдели, и това се възвръща под формата на капитал отново в нашите инвеститори. Нашата стратегия по управление следва дългосрочни планове“, заявиха наскоро от IBM по отношение на слуховете за надигащо се недоволство в средите на акционерите на компанията.

От своя страна, някои членове от активистките групи не споделят мнението на някои от инвеститорите, че шефът на IBM Вирджиния Ромети не се справя на поста си, споделяйки, че тя управлява компанията в една изключително сложна ситуация.

Вирджиния Ромети застана начело на IBM през 2012 г., като получи одобрението на Уолстрийт още с първите си действия, когато бившият системен инженер в компанията се възползва от уменията на специалистите от PricewaterhouseCoopers Consulting. С показването на все по-лоши резултати обаче, инвеститорите започнаха да губят доверие в мениджмънта на компанията. Миналата година компанията оттегли стратегическата си визия за постигането на дълготрайни оперативни печалби за 2015 г., като към дадения момент дяловете на компанията са с 25% по-евтини от пролетта на 2013 г.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини