Приложенията за следене прогнозата на времето стават безполезни, когато няма интернет. IBM представи алтернатива, за която не е необходима връзка с Глобалната мрежа за да показва актуална информация за климатичните условия или за изпращане на спешни съобщения.

Засега има тестова версия само за Android, в която се използва mesh networking, метод познат и като клетъчна топология. Всеки участник в тази мрежа е и суич, който може да обменя информация със съседните устройства – да изпълнява ролата на Wi-Fi точка или връзката да стане чрез Bluetooth. Образува се голяма мрежа от подобни устройства и за нейната работа не е необходим интернет или мобилен оператор, а информацията за времето се предава бързо.

Този начин на работа е особено полезен в развиващите се страни, където мобилната връзка не е стабилна и често се губи. А за нормалната работа на това приложение на IBM, за разпространяването на важните новини въобще не е необходима мобилна мрежа.

IBM възнамерява да разпространи своето приложение в Африка, Азия и Латинска Америка. Корпорацията подчертава, че за разлика от много други подобни програми, нейното приложение е специално оптимизирано и не изразходва много електрическа енергия. Приложението може да се свързва с бавните 2G канали.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари