fbpx
-4.3 C
София

IBM увеличава инвестициите си в Централна и Източна Европа

IBM Client Engineering насърчава иновациите в региона, предоставяйки подобрено обслужване на клиентите, фокусирано върху сътрудничеството, техническото съвършенство и бързината

Най-четени

IBM обяви разширяването на своя Client Engineering екип в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), насочен към клиенти и бизнес партньори. Подразделението, базирано в Прага, Варшава и Москва, насърчава иновациите в региона, като предоставя подобрено обслужване на клиентите, фокусирано върху съвместното създаване, техническото съвършенство и бързината.

IBM Client Engineering обединява екипи от дизайнери, технически разработчици, архитекти на решения, специалисти по данни, експерти по сигурността, DevOps специалисти и др

Те работят рамо до рамо с клиентите, за да въведат в действие технологиите и услугите на IBM, които разрешават бързо критични бизнес предизвикателства – и всичко това, още преди подписването на договора. В ЦИЕ сръбският технологичен стартъп Flamel.AI, в сътрудничество с екипа на IBM, само за седем седмици успя да създаде уеб приложение за ролеви настолни игри на базата на изкуствен интелект (ИИ). Изградено върху IBM Cloud с IBM Watson, то дава на геймърите по-вълнуващо преживяване с повече игрово време и до 75 % по-малко предварителна подготовка.

В България Банка ДСК, част от OTP Group, наскоро си сътрудничи с Client Engineering екипа в ЦИЕ за изграждането на минимален жизнеспособен продукт ( MVP), използван за разширяване на интеграционния слой на ДСК. Над 20 експерти от банката и IBM работиха съвместно, използвайки Agile и DevOps практики, за да създадат съвместно софтуерен код и архитектура, които Банка ДСК можеше да внедри веднага след завършването на продукта. „Чрез минималния жизнеспособен продукта, който успешно създадохме заедно с екипа на IBM Client Engineering, повишихме бизнес ефективността на процеса на оценяване. Това ни позволи да оценим бързо резултатите от инициативата, както от бизнес, така и от техническа гледна точка.“, каза Георги Йотов, началник на управление „Разработка и тестове на банкови приложения и системи“ в Банка ДСК.  Решението се основава на Confluent Platform за IBM Cloud Pak for Integration, инсталирана на Red Hat OpenShift заедно с IBM InfoSphere Change Data Capture (CDC).

Други примери за успешно изпълнени ангажименти на клиенти, ръководени от Client Engineering са:

  • Пълно трансформиране на процеса по одобрение за застраховка „Живот“ с помощта на изкуствен интелект в рамките на 4 седмици;
  • Клиент, който допреди това не е ползвал облачни услуги и автоматизация, за 3 седмици преминава към напълно променена инфраструктура и управление на приложенията, като използва Red Hat OpenShift в IBM Cloud;
  • При клиент от публичния сектор със строги изисквания за управлението на данни, технологията на IBM помага за извършването на анализи на информация 8 пъти по-бързо на два пъти по-ниска цена при гарантирането на защитена среда без копиране или преместване на данните.

„IBM Client Engineering е уникалната рамка в системата на IBM за създаването на бързи и мащабни иновации и поставянето им в центъра на предприятието. Те създават предпоставки за постигане на резултати по-бързо, отколкото иначе би било възможно. Основната цел е да осигурим бизнес стойност за нашите клиенти, като им помогнем да внедрят интелект в работните си процеси.“, казва Волфганг Уендт, генерален мениджър на IBM за Централна и Източна Европа.

COVID-19 промени целия пейзаж, в който работят организациите по света. Клиентите и служителите останаха вкъщи, веригите за доставки бяха нарушени и цели индустрии бяха засегнати. За да оцелеят и да станат по-силни, компаниите  трябваше да преоткрият съществуващите си бизнес модели, да ускорят цифровизацията и употребата на технологиите като изкуствения интелект и хибридния облак и да дадат приоритет на сигурността.

“Клиентите ни се намират в свят на огромна несигурност, когато няма яснота как да инвестират парите си и каква възвръщаемост могат да очакват. Те се опитват да открият начин да се развиват и да излязат от ситуацията на COVID-19 като променена организация. Търсят възможности за точно този тип цялостна трансформация от край до край, в която IBM е специалист.“, обяснява Мартин Швик, технически директор на IBM за Централна и Източна Европа и IBM Client Engineering Leader.

IBM Client Engineering отбеляза забележителен ръст по време на пандемията – от почти 300 проекта през 2020 г. до над 2500 през 2021 г. Големият ръст идва от необходимостта предприятията да се свържат виртуално, да вземат по-бързо решения при бизнес пътуванията си, да реагират бързо на промените в средата и да се фокусират върху резултатите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини