IBM ще инвестира 3 млрд. долара в ново IoT подразделение

0
23

IBM потвърди, че възнамерява да инвестира сумата от 3 милиарда долара, която ще отиде за изграждането на ново подразделение, посветено на т.нар. Интернет на нещата.

Финансирането ще бъде разпределено в рамките на следващите четири години и ще помогне на компанията да създаде отворена платформа, базирана в облака, която да позволява на клиентите и партньорите ѝ да „интегрират по-добре данните и анализите в реално време“.

IBM твърди, че само 10 процента от данните, генерирани от устройства като смартфони, таблети и умни уреди се анализират и усвояват, а освен това много малка част информация успява да бъде обработена за изключително бързо време.

За да се справи с това предизвикателство, компанията ще разработи три нови решения – An IoT Cloud отворена платформа за бизнеса, Bluemix PaaS IoT зона и IoT екосистема. Този подход изглежда подобен на намеренията на BlackBerry за проекта ION, който компанията обяви миналата година.

Подобно на IBM, канадският производител иска да предложи крайни решения за IoT пазара и да се възползва от бума в генерирането и обработката на данни, който трябва да настъпи в следващите няколко години.

На свой ред, IBM също се опитва да открие ново призвание като компания с облачни услуги и да се дистанцира от традиционния хардуерен бизнес. За целта тя продаде своя бизнес със х86 сървъри на Lenovo през 2014 г., като в същото време закупи SoftLayer, за да засили капацитета си за работа с данни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за