Обновяването се състои от две части – за фърмуера и за системата.

IBM обяви, че съвсем скоро ще представи собствени пачове за хардуерните уязвимости Meltdown и Spectre. Според официалното изявление на компанията, новите обновявания по безопасност за редица нейни продукти трябва да излязат до 12 февруари 2018 година.

IBM досега нищо не е съобщавала за това, дали уязвимостите Meltdown и Spectre засягат някои от нейните продукти, но на 4-ти януари синият гигант намекна за наличието на някакви проблеми в процесорите IBM POWER. На 9 януари корпорацията потвърди тази информация, като заяви, че „уязвимостта дава възможност за получаването на неоторизиран достъп до данните„.

Ъпдейтът се състои от две части, едната от които за фърмуера, а другата – за операционната система. Пачът за фърмуера частично отстранява уязвимостта и гарантира работоспособността на пача за операционната система.

Към настоящия момент, пачовете за процесорите POWER7+ и POWER8 са вече готови. Обновяванията за POWER9 са планирани за 15-ти януари 2018 година. Ъпдейтите за операционните системи AIX и IBM i ще станат готови на 12-ти февруари тази година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за