Изкуственият интелект IBM Watson учи базираните на неговите алгоритми чатботове и роботи да разпознават емоции като разочарование, печал, вълнение и други емоции чрез разговори и емотикони. Сега ботът може да отговори на потребителя със „Съжалявам, че се разстроихте от този проблем“.

IBM Watson става все по-съвършен и сега може да разпознава човешките емоции. Това ще помогне на чатботовете по-добре да общуват с потребителите.

Според водещия специалист и един от изобретателите на IBM Watson Рама Акираджу, новите способности са необходими за да може изкуственият интелект по-добре да общува с клиентите и адекватно да реагира на техните емоции, като радост, печал или разочарование. Системата вече може да разпознава емоциите и да отговаря например с „Радвам се, че сте доволни от нашите услуги“. Тези умения са полезни при създаването на роботизирани продавачи, застрахователи, кредитни инспектори, банкери и т.н.

Някои експерти считат, че емоционалният интелект е бъдещето на изкуствения интелект. За бъдещите роботи е важно да умеят да взаимодействат с хората, а това е невъзможно да се направи без разпознаването на емоциите.

IBM Watson е суперкомпютър на IBM, част от проекта DeepQA, който може да разбира човешката реч и да дава отговори на зададените въпроси.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари