ICQ като работен инструмент

1
17

Според наскоро публикувани статистически данни от изследване, проведено от Pew Internet and America Life Project, става ясно, че в момента около 11 милиона американци използват на работното си място Instant Messaging от типа на ICQ, AOL, Yahoo!, MSN и т.н. Това представлява 21% от всички потребители на Instant Messaging-услуги в САЩ.

Най-популярна в Щатите се оказва продукцията на AOL (ICQ и AOL Instant Messenger). Второто място е за IM-клиентът на Yahoo, а трети е MSN Messenger. Около 40% от американците смятат, че използването на работното място на мрежите за обмяна на съобщения в реално време им помага да оптимизират работния си процес. 32% казват, че за сега не виждат по-добър начин да комуникират с колегите си в офиса. И едва 9% са на мнение, че използването на “кю”, “месенджери” и прочие “дивотии” само ги отклонява от преките им задължения.

Тези резултати идват в подкрепа на стремежа на много от корпорациите гиганти, които търсят своето място на пазара на корпоративните Instant Messaging-мрежи. Очевидно е, че има търсене на подобни решения и никак не е далеч – може би – моментът, когато в някои компании служителите ще си комуникират посредством нещо като „ICQ Corporate Edition“…

Източник: Днес+

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари