IDC: IoT пазарът ще е индустрия за $1.4 трилиона до четири години

0
27

Международната компания за анализ и прогностика International Data Corp. (IDC) предвижда, че разходите, отделяни за „Интернет на вещите“ ще достигнат $800 млрд. за настоящата година с нарастване от 16.7% в сравнение с миналата година. Според компанията глобалните разходи в сектора ще достигнат впечатляващите 1.4 трилиона долара до 2021г., като тук се включват приходи от свързаност, хардуер, софтуер и услуги.

Най-големите инвестиции през тази година, според IDC ще са в логистичния мониторинг и управлението на продуктови мощности. Очаква се голямо увеличение в търсенето на технологии и оборудване за смарт мрежи в областта на електропреноса, газовата промишленост и водоснабдяването. Технологиите за интелигентните домове ще отбележат най-голям растеж в последните години, както и авотматизирането на летищното оборудване, предлагането на контестуален маркетинг в търговските обекти и системите за захранване на електрическите превозни средства. Производството и транспорта, от своя страна, ще бъдат индустриите, които ще похарчат най-много за IoT в следващите четири години, разходвайки $183 млрд. и $85 млрд. съответно.

Очаква се също така, компаниите да похарчат за IoT хардуер. Според доклада обаче, този сектор ще регистрира и най-голям спад в растежа си в сравнение с търсенето на доставянето на услуги, софтуер и свързаност. Именно софтуера и услугите тук ще отбележат най-висок ръст, като приложенията ще са виновни за половината от инвестициите в сектора до 2021г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за