IE пач повреди потребителски браузъри

21
5

IE ъпдейтът пуснат тази седмица както изглежда остави някои потребители с временно повредени браузъри.

Ъпдейтът MS06-13 пачва 10 уязвимости в IE, включително противният TextRange () бъг, за който бе докладвано миналия месец, но също така прави промени по ActiveX, неотговарящи на безопасността. Тези промени – направени в резултат на делото за $521 милиона срещу Microsoft за патентни права от Eolas – означават, че на някои сайтове, сега потребителите ще трябва да минат през допълнителни стъпки, когато използват динамично съдържание, като флаш анимации.

Microsoft пусна нов пач за „съвместимост“, който премахва промените в ActiveX от MS06-13 и дава на потребителите повече време, за да се адаптират към ъпдейта.

Ако компаниите следват съвета на Microsoft – ъпдейтнат с MS06-013 и ActiveX промените му най-наред, а после инсталират и пача за съвместимост – ще си имат вече сигурен, но най-вероятно счупен, поне временно браузър, каза Майк Мърей от nCircle.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

21 коментара за "IE пач повреди потребителски браузъри"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
jivkojj
jivkojj

Кофти работа, че не може да дръпнеш и истински браузер.
Затова хора инсталирайте си браузър овреме и не се занимавайте с творението микрософтско.

Дето се вика Експлорер е иделаната програма да дръпнеш Огнената лисица и след това да я забравиш. Язък заради толкова дребна функциика толкоз много ъпдейти да и правиш.

dragozow
dragozow

На моя даже съм му изтрил иконата на декстопа,незная естествено дали работи и не ме интересува.Аз го ползваш допреди година и половина и резултата беше че чистех спайчета като луд.Сега с Лиско се появяват ама значително рядко.

Nicky
Nicky

Проблемът е в самите сайтове, трябва да се приспособят към новите стандарти. Промяната в activeX контролите беше достъпна още преди 1 месец, но чрез опционален ъпдейт

ole
ole

Ее…е намери се 1 да напише свестен коментар..така е разбира се,не трябва браузера да се съобразаява със сайтовете,а сайтовете с браузера

Bri
Bri

Много ми е чудно, как аз дето съм си с всички актуализации от официалния сайт нямам никакви проблеми? нито с Flash, нито с Java, нито с ActiveX? 😀

rewind
rewind

има нещо вярно… има 80 млн. домейна и около 10 браузера…

stylius
stylius

Цитат:


има 80 млн. домейна и около 10 браузера…


… И само един световен консорциум (W3C). Странно как става така, че един световен консорциум определя стандартите за WEB, около 9 браузъра ги следват стриктно (познайте кой липсва?) и ще се намери някой който ще изцепи, че браузърите трябва да се нагодят към сайтовете. Ебати идиотщината, честно!

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Като не си го ползвал от тогава знаеш ли сега дали е несигурен

NavNav
NavNav

🙂 Проблеми винаги ще има.

🙂 Винаги имайте на разположение повече от един инсталиран браузър.

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Първият браузер в Windows е IE и затова като излязат повече браузери се създава някаква организация, която влага ред. Да, но IE не може да си сменя ядрото на следващия месец за да спазва стандартите

stylius
stylius

Всъщност първия браузър е създаден от фирмичка, която после сменя името си на Netscape. Сега доста от тези около 10 браузъра са базирани на кода на Netscape. Те си отвориха кода и така се получи Mozilla. Освен това този консорциум не сменя всеки месец стандартите, а и да ги сменяше, как останалите браузъри успяват да се ъпдейтнат? Да не говорим, че тази организация (W3C) си я имаше още когато имаше два браузъра (Netscape и Internet Explorer).

WebCrusader
WebCrusader

Коете кара да мислиш, че първия браузър за Уиндолс е Експлорер. Никой вече не си спомня за Нетскейп Навигатор защото сега му викат Файърфокс.

Ghostface Killah
Ghostface Killah

Нетскейп го помня, но не знаех че е пръв. Той вървеше паралелно с експлорера. И, моля ти се. Не ми преразказвай първия отговор.
ИЕ7 казват, че спазавал стандартите.

WebCrusader
WebCrusader

Ех какви времена бяха, всеки ползваше Навигатора защото Експлорера поне докато не стана версия 4 се справяше много зле с показването на сайтовете. След това Майкрософт използваха монопола си в ОС и вградиха браузъра си в Уиндолс и знаем какво е сегашното положение.

Ghostface Killah
Ghostface Killah

И да не бяха монополисти – всеки би си вградил своите продукти в систамата си.

WebCrusader
WebCrusader

Да но монополът им позволи браузъра им да стане широко разпостранен. Въпреки, че конкурентите му не отстъпват по нищо.

Draconis
Draconis

WebCrusader батка къде си видял ти по Netscape 8.1 да пише Firefox, аз за такава идентификация незнам, това че Netscape в момента е базиран на Firefox ок, преди беше обратното, сега се завъртяха просто нещата и Mozilla пише, че е базирана на Netscape, а Netscape 8.1 пише, че е базиран на Firefox, интересна ситуация нали 🙂

Nicky
Nicky

Първият browser е NCSA Mosaic, излиза точно година и 1 месец по-рано от Netscape-септември 1993

stylius
stylius

Цитат:


Първият browser е NCSA Mosaic, излиза точно година и 1 месец по-рано от Netscape-септември 1993


Точно така. Евала ти правя, така и не успях да се сетя за името (не ми се търсеше). Може ли само да добавя, че създателите на Mosaic създават по-късно фирмата Netscape.

stylius
stylius

Всъщност Firefox е базиран на Mozilla, Mozilla е базиран на Netscape. Netscape по принцип е базиран в началото на Mosaic, а напоследък на Mozilla. Нещата са доста объркани, но едно е сигурно, Netscape не е базиран пряко на Firefox. :rolleyes:

rewind
rewind

нали последния нетскейп, щеше да има двата енджина – на ИЕ и на Лисицата… или бъркам..