IE10 все още е с незначителен пазарен дял

1
29

В края на октомври Microsoft представи финалната десета версия на своя браузър Internet Explorer, заедно с операционната система Windows 8. Малко по-късно нова версия на IE10 излезе и за Windows 7, но все още програмата за преглед на интернет сайтове има минимален пазарен дял и не се радва на значителен интерес, съобщи Neowin.

Редмъндската компания прави огромни усилия да убеди потребителите да минат на Internet Explorer 10, като особено внимание Microsoft обръща на бизнеса. Основна теза в рекламните послания е идеята, че бизнес потребителите не се нуждаят от конкурентни продукти като Chrome на Google и Mozilla Firefox, а всичко, което им трябва е новата версия на IE.

В официалния блог на Internet Explorer дори беше публикуван анализа на Forrester Research, който показва, че бизнесът губи пари ако разчита на повече от един браузър на работните си станции. Твърди се, че средностатистическите американски компании плащат по 4 200 долара на година, само за да осигуряват съвместимост с всички браузъри за приложенията, които поддържат и използват. При големите корпорации сумата скача до внушителните 400 хиляди долара.

Microsoft смята, че компаниите трябва да се обърнат към IE10 заради по-добрата сигурност, поддръжката на модерни уеб стандарти и бързината. Друг въпрос е дали бизнес потребителите ще повярват на всички твърдения и ще зарежат конкурентните продукти от сорта на Chrome, Firefox и Opera.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари