IFA се готви за истинско завръщане през септември

0
177

IFA 2021 съобщи в официално прес съобщение, че всички технологични журналисти и ентусиасти могат да се готвят за пълно завръщане на водещото световно събитие в технологичната индустрия. След като светът е на път да излезе от пандемията, IFA в Берлин ще се проведе с целия си мащаб, с който го познаваме от реалните събития, от 3 до 7 септември 2021 г.

Огромен интерес на марки, производители и търговци на дребно във всички сектори на индустрията ежегодно се среща в Берлин, като и тази година традицията ще продължи, след като през 2020 г. нещата стояха по доста различен начин под въздействието на пандемията от COVID-19.

IFA добавя за първи път към програмата си конференцията Tech Up for Women и Берлинската седмица на снимките, тъй като глобалното събитие разширява портфолиото си от изложби, ключови представяния, IFA Next за иноватори и стартиращи фирми, SHIFT Mobility – бъдещето на мобилността и среща на върха IFA +, която ще бъде посветена на цифровото бъдеще.

IFA Berlin тази година се готви и за това да се превърне в дом на най-новите продукти и технологии от сферата на битовата електроника и домакинските уреди, което ще бъде по-продуктивно от миналата година, благодарение на завръщането на изложбените зали и панаирите на Messe Berlin. Миналата година се състоя едно умишлено ограничено „специално издание“ на IFA Берлин, разширявайки само поканите в реалния живот и презентации и срещи с виртуална изложба и пространство за събития. Когато светът е на път да излезе от пандемията, организаторите сега виждат огромен интерес от марки, производители и търговци на дребно във всички индустриални сектори, които искат да отидат в Берлин и да видят продуктите и иновациите в действие за пореден път. Някои изложбени сегменти виждат безпрецедентни нива на интерес и вече са резервирани над 80% от обявените места, съобщават организаторите на изложението.

„IFA Берлин е най-вдъхновяващото технологично събитие в света и напълно уникално в своята дълбочина и широта на демонстрациите на световната технологична индустрия – участие вземат от стартиращи компании до най-големите марки за потребителска електроника в света“, казва Мартин Екниг, главен изпълнителен директор на Messe Berlin. „Посланието, което чуваме от нашата индустрия, е силно и ясно: Технологиите се завръщат в Берлин и са готови да се срещнат с търговците на дребно, медиите и потребителите – безопасно, но в реалния живот.“

Кай Хилебранд, председателят на надзорния съвет на Consumer & Home Electronics GmbH казва: „Това беше трудна година за всички, но нашата индустрия направи редица иновации и работи много усилено, за да помогне на хората да се справят и да бъдат устойчиви – за да е възможно всички ние да поддържаме връзка със своите приятели и семейства, да работим от вкъщи, да поддържаме доброто си здраве и дори да се забавляваме взаимно по време на локдауните и другите ограничения, които се налагат. Сега сме готови да покажем нашите иновации за бъдещето.“

Подобно на миналогодишното „специално издание“ на IFA, общественото здраве и безопасност са основен приоритет на организаторите на IFA Berlin 2021. Те са в постоянен контакт с органите за обществено здраве, тъй като разработват концепции, които ще гарантират безопасността на посетителите и участниците в изложението.

„Както винаги, опазването на нашите посетители и изложители е нашият основен приоритет. Глобалните усилия за ваксинация набират огромна скорост, докато тежките локдауни най-накрая започват да се изплащат чрез спасените животи – което ни дава увереност, че можем да поканим света да дойде в Берлин през септември на IFA 2021“, казва Йенс Хайтекер, изпълнителен директор и изпълнителен заместник на IFA и президент на Messe Berlin.

„Разбира се, с всички наши предпазни мерки за осигуряване на добро здраве за всички, не очакваме IFA Berlin 2021 да постави нови рекорди. Тенденцията обаче е ясна: IFA Berlin е в готовност за пълно завръщане, за да доведе обратно технологичната индустрия.“

Миналогодишното специално издание на IFA Berlin беше строго контролирано, тридневно физическо събитие, което беше силно допълнено от виртуални изложбени пространства – общо бяха събрани 145 900 онлайн посетители с участието на 1570 партньори от индустрията и 10 750 журналисти следяха събитието. Специалното издание привлече посетители от над 100 държави и територии.

По време на последното пълномащабно събитие, през 2019 г., IFA Берлин посрещна 238 700 посетители, 1930 партньори в индустрията и 5360 журналисти – всички от над 130 държави и територии.
Тази година IFA Berlin ще предложи още по-широко портфолио от събития:
  • Изложбата на IFA в Берлин се разпространи в цялото пространство на Messe Berlin
  • IFA NEXT – събитие посветено на утрешния ден – обединяване на лидери на ИТ пазара, иноватори, стартиращи фирми, изследователи, разработчици и предприемачи
  • SHIFT Mobility – конференция за бъдещето на градската мобилност
Две събития са новодошлите в IFA:
  • Tech Up for Women – изключително иновативна конференция, създадена от жени за жени, за да се учи от и с водещи жени-ръководители, изследователи и експерти, както и да създава глобални партньорства.
  • Берлинска седмица на снимките – креативно и грандиозно засилване на продуктовото портфолио на IFA и на изложбените площадки, паралелно с Берлинската фотоседмица в целия град.
1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари