iGoogle и Google Video отиват в историята

0
54

Още преди година един от основателите на Google и сегашен изпълнителен директор на компанията Лари Пейдж (Larry Page) заяви, че корпорацията възнамерява да закрие остарели и непопулярни продукти и услуги с цел оптимизиране на разходите за тяхната поддръжка и да се концентрира върху проекти, които се разглеждат като по-амбициозни и ключови за компанията.

На официалния блог на Google преди няколко дни бе съобщено, че цели пет услуги ще бъдат закрити скоро. Една от тях е iGoogle, която позволява на потребителите да създават свой собствен профил на главната страница на търсачката с притурки за последните съобщения в Gmail, прогнозата за времето, борсовите котировки и др. Услугата бе създадена през 2005 г., но съществуването и ще бъде прекратено на 1 ноември 2013 г., а нейната мобилна версия ще спре да работи още след 31 юли 2012 г.

Друг проект, който се подготвя да бъде закрит – това е Google Video. Към настоящия момент за него си спомнят малко хора, особено след като Google придоби YouTube и цялото видео съдържание беше преместено там. Добавянето на нови клипове в Google Video беше замразено още през май 2009 г., а от 20 август тази година ще бъде закрит и самия сайт. Останалите три проекта, чиято дейност ще бъде преустановена, са Google Mini, Google Talk Chatback и приложението за търсене на Google за Symbian – услуги, които отдавна също никой не използва.

Не за първи път Google закрива свои проекти. През юни 2011 г. компанията обяви намеренията си да прекрати поддръжката на Google Health и Google PowerMeter.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари