Instagram вече с 80 милиона потребители

0
33

Въпреки факта, че вече са притежание на Facebook (или дори заради него) Instagram продължават да се развиват с бесни темпове. Вчера компанията обяви, че потребителите, използващи едноименната им услуга за обработване и споделяне на изображения, са достигнали 80 милиона на брой. Това е ръст от цели 60% за последните тринайсет седмици.

Инфраструктурният инженер на Instagram Рик Брансън направи интересно изчисление, резултатът от което показва, че в момента на всеки служител на компанията се падат до 5,7 милиона потребители. За тези от вас, на които не им се смята – това са само 14 служители. Те обаче трябва да се увеличат в бъдеще, тъй като в момента компанията е обявила нови свободни позиции.

Според анализаторите, главната причина за този бурен растеж през последните няколко месеца и анонсирането на нова версия на приложението за Android OS. Преди април, единствено собствениците на iPhone можеха да използват Instagram. След като и мобилната операционна система на Google обаче се сдоби със своя версия на приложението, потребителската му база скочи с милиони.

Instagram дебютира през октомври, 2010 година и в следващите 18 месеца успя да се сдобие с 50 милиона потребители. Ето защо ръст от 60% (30 милиона потребители) само за три месеца (април – май – юни) е удивителен. Първоначално анализаторите смятаха, че покупката на компанията ще се отрази на развитието й, но поне на този етап няма доказателства, че това се случва.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари