Брандовете започват да влагат все повече пари за реклама в Instagram Stories и създаването на вертикални видеоклипове под този формат – това показват предоставените от ресурса Digiday данни.

По информация на източник на Digiday, разходите на компаниите за реклама в Instagram Stories са се увеличили с 23% през второто тримесечие на 2018-та година. Форматът Stories привлече повече рекламодатели към Instagram. Също така, средната цена за хиляда импресии през първите шест месеца на 2018-та възлиза на $ 4,91 долара, се казва в анализа на Brand Networks.

Експерти твърдят, че покупката на реклама в Instagram Stories често струва на рекламодателите по-евтино, отколкото във Facebook. И въпреки, че постовете в лентата печелят повече обхват отколкото в Stories, последния компенсира този недостатък с това, че рекламата заема целия екран на потребителския смартфон. Също така се отбелязва, че 72% от потребителите на социалната мрежа изглеждат рекламата в Stories до края, което е много висок показател на ангажираност. За сравнение, през есента на 2017 г. тази цифра достигна 64%.

Instagram активно привлича младата аудитория. Така например, 68% от милениалите гледат истории в Instagram, а показателят за преглеждания на подобно съдържание в Snapchat – 49%.

„Ако по време на мероприятие искате да споделите това с вашите приятели, поставяте ли поста в своята лента? Най-вероятно, ще я споделите в историята“ – казва Лия Форсайт, управляващ директор на независимата творческа агенция HarrimanSteel.

Форсайт отбелязва, че предимството на Isntagram се крие в количествата инструменти на социалната мрежа, които позволяват да се допълва историята със стикери, gif-анимации и други средства за изразяване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари