Instagram може да планира такса за споделяне на линкове, според патент

0
273

Instagram може би обмисля да събира такса за добавяне на линкове в описания към публикации в социалната мрежа. Това сочи патент, който компанията е заявила преди време. Открит е от Майк Мърфи, който разглежда различни патенти в медията Protocol.

Първите ходове по патентоването на механизма са предприети през 2016 година

На снимка се вижда изскачащ прозорец, който пита потребителя дали иска да плати $2, за да има активен линк.  Заявката за патент е озаглавена „Добавяне на платени линкове в надписи към медия в рамките на система за социална мрежа“.

Там се описва как точно работи идеята

„Ако онлайн системата засече, че текстовото съдържание на описанието включва линк или текст, който описва линк, онлайн системата пита потребителят дали иска да плати такса в замяна на генерирането на активен линк.“

Има логика това да е бъдещ ход на социалната мрежа

Instagram по принцип е една от „най-стиснатите“ мрежи, що се отнася до линкове. В описанията към снимки и видео не могат да се добавят линкове. Това е възможно единствено в биографията на профила, и то не повече от един линк. Някои профили имат възможност да споделят линкове през историите си, но това не е функция за всички.

Като с всеки един патент, важно е да се отбележи, че компаниите постоянно заявяват патентоване на продукти и услуги. В много от случаите те не се превръщат в реалност. Това не е сигнал, че нещо ще се случи.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари