Instagram няма да продава снимките на потребителите си

0
21

Фотографската услуга Instagram, която обслужва социалната мрежа Facebook, се отказа от идеята да печели от продажба на снимките, качвани от потребителите. Тя беше лансирана в началото на седмицата и предизвика вълна от недоволство, съобщи Neowin.

Кевин Систром, съосновател на Instagram, потвърди в официалния блог на компанията, че снимките на хората няма да бъдат търгувани. Той е добавил още, че става въпрос за грешно интерпретиране на предишната информация. Тя е била зле формулирана с помощта на прекалено сложен език и това е довело до недоволството на потребителите. Систром заявява, че Instagram наистина смята да експериментира с иновативни технологии за реклама, но далеч не става въпрос за продажба на снимки.

Хората с акаунти в Instagram могат да са спокойни, че те са единствените собственици на снимките, които са качили там и това няма да се промени занапред. Няма да има промяна и в настройките за сигурност. Това значи, че фотосите на отделните потребители ще бъдат видими само за одобрени от тях хора.

Публикацията на Систром има за цел да успокои обстановката, но не е ясно дали това ще стане, тъй като вълната от недоволни потребители е доста голяма и не може да бъде укротена лесно. Въпреки това новините са добри за организациите, които се грижат за сигурността на личната информация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари