Instagram работи по нови инструменти за генериране на печалби за създателите на съдържание

0
281

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заяви във вторник, че социалната мрежа работи върху нови инструменти, за да помогне на хората, които се занимават с творческа работа, да печелят повече приходи, включително и е готова да предложи ново място за търговия в платформата, където създателите могат да продават продукти на собствените си брандове.

Зукърбърг каза още, че компанията изгражда онлайн магазини, така че създателите да могат да продават артикули директно в платформата, или да насочват потребителите към продуктите, които препоръчват. Разработването на тези нови инструменти подчертава как компаниите за социални медии се опитват да подхранват създаването на оригинално съдържание, което да ангажира потребителите към техните платформи. Социалните мрежи също се конкурират помежду си, за да привлекат творци. Twitter също експериментира с нови инструменти за създатели, включително и с функция „Super follow“, която дава достъп на хората до ексклузивно съдържание срещу абонаментна такса.

„Нашата гледна точка е, че ако помогнем на създателите на съдържание да спечелят повече пари от тяхната работа, това ще помогне за появата и развитието на една по-широка икономика, издържана от създаването на съдържание“, каза Зукърбърг по време на Instagram Live събитие с изпълнителния директор на Instagram Адам Мосери.

Един от начините, по които инфлуенсърите в Instagram правят пари, е от рекламирането на продукти от марки в техните снимки и видеоклипове. Но Мосери отбеляза, че компаниите са склонни да работят с по-известни потребители на социални медии, така че пазара да може да помогне за свързването на хора с по-малко последователи със спонсори.

„Мисля, че в исторически план Instagram по-добре е създавал стойност за създатели, които вече са утвърдени и не сме се справили добре с … хора, които се опитват просто да започнат“, каза Мосери. „Мисля, че това е голям пропуск от наша страна.“

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари