Instagram развиват уеб приложението си

0
33

По-рано този месец Instagram, които се утвърдиха на пазара като мобилна услуга, представиха своето уеб приложение. Няколко седмици по-късно те започват усилено да го развиват и популяризират. Една стъпка към тази цел е въвеждането на така наречените „значки“ – малки икони, които потребителите могат да публикуват в различни сайтове и които препращат посетителите на тези сайтове към профила им в Instagram.

Подобни значки предлагат почти всички популярни сайтове. Tази на Twitter например представлява малка синя птичка. Tumblr и Pinterest пък са включили началната буква от името си. Независимо от дизайна на иконата, тя е изключително важна, тъй като представлява лесен начин да популяризираме присъствието си в различни онлайн пространства.

Интересното при Instagram е, че всичко се случва наобратно. Повечето социални мрежи се утвърдиха в уеб пространството и едва тогава навлязоха на мобилния пазар. Instagram вървят точно в обратната посока – от популярно мобилно приложение сега се стремят към доминиране и в Мрежата. На този етап, уеб приложението им не може да се сравни по популярност с мобилното, но все пак от пускането му не е минал и месец.

Гореспоменатите значки могат да се намерят в бизнес блога в сайта на Instagram.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари