Instagram се извини заради скандала с акаунта на звездата Андрес Иниеста

2
15

Социалната мрежа Instagram излезе с официално извинение по повод скандала, който се заформи около името на профил, чието название съвпада с името на звездата на „Барселона“ Андрес Иниеста.

През изминалия уикенд Instagram затвори акаунта на свой потребител, който се оказа съименник на капитана на каталунците и испанския национален отбор по футбол и го предостави на звездата.

Името на акаунта на въпросния човек било @ainiesta, което според Instagram нарушавало правилата за ползване на мрежата и в резултат компанията отнела профила без никакво предварително известие. След това на свой ред тя го дала на по-известния от двамата с фамилия Иниеста, поради което пък приятелите на първия потребител, който го следвали в Instagram, почти незабавно видели как профила му се сменил и вече показвал снимки на футболиста.

За щастие, Instagram все пак признала, че не е била права да отнема правото на потребителя, който не само, че бил регистрирал пръв акаунта си, но и действително имал същите имена.

„Направихме грешка и върнахме акаунта на правилния му собственик веднага, щом го осъзнахме. Извиняваме се на г-н Иниеста за притеснението“, се казва в изявлението на Instagram.

Така ако искате да следвате полузащитника на „Барселона“ в Instagram, може да откриете профила му с името @ainiesta8.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
MASTERDRE
MASTERDRE

Клауд в пълна сила, ей това е реалността, мислиш си че твоето си е твое, но с едно копче ти взимат всичко. Всяка една онлайн фирма може и може би прави същото – Гоогле, Фейс, Туитър, Саундклауд и тн..
Сами са си виновни тези идиоти.

rotorman
rotorman

Никой акаунт никъде не е твоя собственост. Като се почне от акаунтите в игри като LoL и се стигне до Twitter, FB си пише в ToS-a, че акаунта не е твоя собственост.

Толкова лесно е просто да ти го отнемат, а ти нищо не можеш да направиш.