Instagram ще въведе верификация на акаунтите чрез документи

2
743
Услугата Instagram ще въведе функция за верификация на потребителския акаунт чрез документ, удостоверяващ самоличността. Това се казва в блога на компанията.

Досега, синята отметка, доказваща автентичността на акаунта, се предоставяше от самата компания. Сега, за да я получи, потребителят ще трябва да попълни заявление и да предостави копие на паспорт, шофьорска книжка или друг документ, потвърждаващ самоличността. Instagram ще проучва предоставените данни и на база това ще взима решение за верификация на профила. Копията на документите, компанията обещава никъде да не публикува.

Също, Instagram от септември ще въведе опция за проверка на акаунтите от трети лица. В менюто профил на всеки акаунт ще може да бъде кликнато върху бутона „About This Account“ и там ще се появява информация за това, кога и в коя страна е бил създаден той, както и каква реклама му се показва. Компанията също така обяви пускането на нова схема за двуфакторна идентификация при влизане на потребителя в собствения си акаунт.

Тези мерки трябва да направят използването на Instagram по-сигурно и защитено от дезинформация, се казва в изявлението в блога, подписано от съоснователя и технически директор на услугата Майк Кригер.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
торAre be Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Are be
Are be

Аз смятайки се за технически грамотен потребител, със сложна парола, 2FA, използвайки само собствени у-ва и лицензиран софтеур ми откраднаха акаунта. Еми дгд инстаграм. То излиза че вратата им е широко отворена

тор
тор

един добър повод да изтрия тая тъпотия „инстаграм“…..