Instagram споделиха през тази седмица, че тестват нов набор от технологии, които да помогнат на компанията да установят точната възраст на потребителите на сайта.

Вероятно знаете, че ако искате да сте част от Instagram, трябва да сте на възраст над 13 години, но реално няма работеща пречка, която да не позволи дете да си направи регистрация в сайта. SiliconAngle припомнят, че именно Instagram влязоха в полезрението на регулатори и политици, заради последиците върху психическото здраве на подрастващите от използването на сайта. Това принуди Meta Platforms, собствениците на Facebook и Instagram да обещаят реални промени.

От Instagram заявиха по-рано тази седмица, че те вече са интегрирали инструменти за проверка на възрастта, както и някои други функции, които могат да определят дали посетителят е невръстен или не. Един от новите начини, чрез които се установява възрастов контрол е да се потърси помощта на приятели на потребителя или членове на семейството му да потвърдят, че той е наистина по-голям от 13 години. Това, което е любопитно е, че сред новите инструменти ще присъства начин за възрастова идентификация чрез сканирането на лицето с използването на изкуствен интелект. Instagram прави вече това с Yoti, компания, която разработва подобни инструменти.

Потребителите ще трябва да качат своя снимка, а Instagram на свой ред ще изпраща на Yoti. Системата е проектирана така че да се запазва анонимността на конкретния човек – невронна мрежа ще използва невронна мрежа, за да определи възрастта на лицето.

„Нашата технология демонстрира точност при проверката при 6-12- годишни със средна стойност на грешката от 1.36 години и 1.52 години при 13-19-годишните“, пишат Yoti. Те допълват, че въпросните възрастови интервали са тези, които са във фокуса на регулаторите. От Meta разкриват също, че ще започнат да използват силата на изкуствения интелект за разграничаване на тийнейджъри от възрастни. Това ще помогне за предотвратяване на възможността тийнейджъри да използват Facebook Dating, възрастни хора да изпращат съобщения на подрастващи или тийнейджъри да получават рекламно съдържание с ограничителен характер.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари