fbpx
10.8 C
София

Intel в преговори с Тайланд за предоставяне на евтини 3G услуги

Най-четени

Intel е в дискусии с тайландското правителство с цел предлагане на евтина, предплатена, мобилна 3G интернет услуга на граждани с ниски доходи, за да помогне за преодоляване на цифровото разделение.

Чип гигантът предлага своята широколентова схема на телекомуникационния регулатор National Broadcasting and Telecommunications Commission (NBTC) и телекома TOT.

Според Карлос Мартинес, директор на Intel World Ahead Group, бизнес звено на Intel, тайландските граждани харчат средно $ 10 за 1GB. Планът на Intel и мобилния оператор е да предоставят по-евтини пакети, пригодени специално за хората с ниски доходи.

„За повишаване на широколентовия достъп в развиващите се страни, таксите за безжичните широколентови интернет услуги трябва да съставляват само 3 до 5 на сто от средния месечен доход“, каза Мартинес.

Докато процента на проникване на широколентов достъп в Тайланд се очаква да достигне 22 на сто през тази година, усилията на правителството може почти да удвои процента до 40 на сто през 2015 г., добавя Мартинес.

По-високата скорост може да увеличи брутния вътрешен продукт (БВП), като създава икономически растеж на стойност $ 38 милиарда, добавяйки, че цифрата се основава на факта, че всеки 10% увеличение на проникване на широколентовия достъп могат да допринесат за 1,38% увеличение на БВП или $ 4 760 000 000.

Преодоляване на цифровото разделение е не само икономически въпрос, но и един от най-големите предизвикателства на гражданските права, каза Мартинес.

Колкото повече от населението на една страна е онлайн, толкова по-висока ефективност имат услугите на електронното правителство, особено в селските райони.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини