Intel: Гласовият контрол ще измести тъч управлението

5
19

Тъчскрийнът е една от най-популярните технологии в момента. Доскоро тя бе запазена марка за смартфоните и таблетите, но откакто Windows 8 бе пусната на пазара, се превърна и в стандарт за преносимите компютри. От Intel обаче смятат, че управлението с допир постепенно ще бъде изместено от все по-усъвършенстващите се технологии за гласов контрол.

По време на презентация в рамките на CES старши вицепрезидентът на Intel Мули Идън наблегна точно на тази прогноза на компанията, подкрепяйки я със следните думи: „Гласът е най-добрият способ за комуникация между хората. Най-накрая имаме достатъчно развити технологии, за да направим реално всичко от научната фантастика, което си поискаме.“

Думите на Идън може и да звучат прекалено амбициозни, но е факт, че Intel работи усилено върху разработването на различни технологии за гласово управление. Подобни възможности вече имат редица хардуерни устройства, камери и софтуер – всички те разработени от Intel и техните партньори. Според вицепрезидента на компанията, гласовият контрол може да измести тъч управлението до пет години.

Идън вярва, че един ден ще можем да разговаряме с компютрите си по същия начин, по който правим това с останалите хора. Дали обаче това ще се случи след пет години, предстои да разберем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари