Intel забрани на Джон Макафи да използва името си за своята компания

1
59

Патентните битки могат да придобият наистина идиотски измерения, като да речем битката, която видеоигровото студио Hello Games и медийният гигант Sky водиха в продължение на три години за използването на думата „небе“ (sky) в популярната игра на малкото студио No Man’s Sky, понеже явно последните са патентовали небето като собствена запазена марка.

Тези дни се разбра и за поредния патентен абсурд. Противоречивият антивирусен пионер, авантюрист и кандидат за президент на САЩ от името на Либертарианската партия Джон Макафи не може да използва своята фамилия в името на компанията, на която той стана изпълнителен директор, тъй като изглежда Intel държат правата си за него. Това лято Макафи оглави компанията MGT Capital Investments и е поискал да промени името ѝ. Но той бил официално предупреден, предава The Register:

 “Ако предприемете подобна мярка, Intel ще предприеме всички нужни правни мерки да защити своите права”, гласи писмо, изпратено му от юридическия съветник на Intel Кели Смит.

Оказва се, че Макафи е продал правата за името на своята компания в началото на 90-те години, три години преди да я напусне. Intel придоби компанията през 2010г. за сумата от $7.7 млрд. Макар и да промениха името на компанията на Intel Security, компанията запазиха името McAfee на някои от своите активи, като например името на изследователската лаборатория McAfee Labs.

Макафи не мисли да се предава. Bloomberg предава, че той се е наел да съди Intel за правата да използва своето собствено име.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари