Intel закрива подразделението си за разработване на носима електроника

0
57

Intel закрива подразделението си, разработващо носима електроника, като фитнес-тракери, позволяващи следенето на здравните показатели и физическата активност на човека, съобщава CNBC, позовавайки се на информирани източници.

През последните няколко години, Intel все по-малко обръщаше внимание на собствената си линия носими устройства, а в нейните финансови отчети тя не фигурира от 2014 година.

През ноември 2016-та, изданието TechCrunch съобщи, че компанията е решила да излезе от този бизнес, след като закупения производител на фитнес-часовници Basis не донесе очакваните резултати. От Intel тогава отрекоха информацията.

Осведомен относно ситуацията източник обаче, заяви за CNBC, че през ноември чипмейкърът е разпуснал повече от 80% от екипа на Basis и на много от служителите е дадена възможността да преминат към другите подразделения на Intel.

Също така вътрешна информация твърди, че от около две седмици Intel напълно елиминира екипа. Още един информатор твърди, че подразделението New Technologies Group ще съсредоточи вниманието си към разработките в областта на разширената реалност (AR, augmented reality).

От Intel все още не са коментирали информацията. На сайта на Intel, в раздела, посветен на носимите разработки, все още се рекламира чипсета Curie, предназначен за IoT-устройствата, включително и за носима електроника, както и smart-часовниците, разработени съвместно с компанията Tag Heuer.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари