Intel закупи компанията за добавена реалност Recon

0
44

Компанията Recon Instruments е известна най-вече с това, че създаде собствен конкурент на Google Glass с името Recon Jet, а сега вече знаем, че тя има и нов собственик.

В сделка на стойност 175 милиона долара, компютърният гигант Intel закупи базираната във Ванкувър, Канада компания, придобивайки и нейната технология за добавена реалност.

Съгласно параметрите на сделката, всичките 75 служители на Recon ще се присъединят към подразделението New Devices Group на Intel, а AR технологията ѝ ще бъде използвана в различни Internet of Things продукти на гиганта.

По този начин Intel засилва присъствието си в сектора на носимите технологии, след като наскоро закупи и производителя на умни часовници Basis, както и си осигури сделка с компанията за очила Luxottica. Гигантът дори се договори с модната къща Opening Ceremony за производството на умни гривни и накити.

Според съоснователя на Recon Дан Айзенхарт, сделката ще даде достъп на екипа му до полупроводниците на Intel, което на свой ред ще позволи воденето на по-задълбочена развойна дейност. Комерсиално достъпни продукти като очилата за колоездене Recon Jet и очилата за ски Recon Snow2 AR ще продължат да се продават.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари