fbpx
-5.9 C
София

Intel закупи компанията за добавена реалност Recon

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Компанията Recon Instruments е известна най-вече с това, че създаде собствен конкурент на Google Glass с името Recon Jet, а сега вече знаем, че тя има и нов собственик.

В сделка на стойност 175 милиона долара, компютърният гигант Intel закупи базираната във Ванкувър, Канада компания, придобивайки и нейната технология за добавена реалност.

Съгласно параметрите на сделката, всичките 75 служители на Recon ще се присъединят към подразделението New Devices Group на Intel, а AR технологията ѝ ще бъде използвана в различни Internet of Things продукти на гиганта.

По този начин Intel засилва присъствието си в сектора на носимите технологии, след като наскоро закупи и производителя на умни часовници Basis, както и си осигури сделка с компанията за очила Luxottica. Гигантът дори се договори с модната къща Opening Ceremony за производството на умни гривни и накити.

Според съоснователя на Recon Дан Айзенхарт, сделката ще даде достъп на екипа му до полупроводниците на Intel, което на свой ред ще позволи воденето на по-задълбочена развойна дейност. Комерсиално достъпни продукти като очилата за колоездене Recon Jet и очилата за ски Recon Snow2 AR ще продължат да се продават.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Mercusys Halo H50G – изгодна Wi-Fi Mesh система за големи жилища

Безжичният интернет е нещо чудесно. Имаме възможност за свързване на всякакви устройства и минимум кабели в къщата. Но нещата понякога не са толкова розови....

Подобни новини