Intel и Qualcomm призоваха правителството на САЩ да ослаби забраната срещу Huawei

8
1268

Американските производители на чипове, включително Qualcomm и Intel, призоваха правителството на САЩ да ослаби санкциите по отношение на Huawei. Компаниите взеха участие в конферентна среща с министерството на търговията, за да обсъдят ситуацията с включването на китайския технологичен гигант Huawei в черния списък.

Производителите на чипове излязоха с тезата, че отделите на Huawei, занимаващи се със смартфони и компютри, едва ли са толкова голям проблем за националната безопасност, като оборудването на 5G мобилните мрежи. От тази гледна точка пълната забрана на продажбите на Huawei, като например процесорите Intel Core, изглежда съвсем безсмислена.

„Никой не говори да се помага на Huawei. Става дума да се предотврати възможната вреда за американските компании“ – заяви представител на един от производителите на чипове.

Финансовите отчети показват, че през 2018 година Huawei е дал за закупуване на компоненти около $70 милиарда. От тях $11 милиарда са делът за американските компании, включително Qualcomm, Intel и Micron Technology. И още, Qualcomm например, директно заяви, че иска да възобнови доставките на своите чипове за Huawei, за да може китайският производител да продължи да произвежда смартфони и смарт часовници.

Представител на министерството на търговията заяви, че агенцията „най-редовно отговаря на компаниите относно неясните нормативни актове„. Той добави, че разговорите в рамките на подобни срещи „не влияят на действията на държавните органи„.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Слаби
Слаби

Не разбрах с какво слабително ще я ослаби, английска сол или нещо друго?

(*)
(*)

Направо ще олаби…

Йордан
Йордан

Предатели! Вместо да останат твърди докрай и да се опитат да фалират Huawei, те бият отбой. Точно в този момент Apple неистово се нуждае от помощта на своите американски партньори. Продажби на iPhone никога не са били толкова слаби и ако не се направи нещо, нищо чудно iPhone да излезе от челните места по продажби на телефони.

Micr0
Micr0

И как ще изплува iphone при положение че китай им е най големия куповач? Нали жалтурите ако им секнат доставките и тия ще клекнат ниско доло…

_nib_
_nib_

Късно е либе за китка.Положителното е че АМД лумпените се кефят много в момента че Интел затъва.

Pay-Day
Pay-Day

Нормално всеки рационален и поне малко умен човек се кефи, че скапаняците от минтел боксуват, че драха кожи като за световно малко след Athlon 64 FX серията, и то по особено долен начин тъй, че си го заслужават..

Мартин Добрев
Мартин Добрев

Интел всъщност защитават себе си така понеже и тях ако захапят за сигурността на чиповете им какво ли ще обясняват затова,че ги хакват всеки месец и всеки с техен чип вече е компрометиран и може да се източват данни с наличието на техни процесори.

Дъжд от Пари
Дъжд от Пари

На мен лични данни никой не ми е източил… винаги сам съм ги давал. А това за корпоративните бази данни, трябва да е „вътрешен човек“. Иначе хардуеъра е железен. По скоро хаковете са софтуеърни, но по една или друга причина обвиняват устройствата, което е неморално и не е етично, от журналистическа гледна точка.